Geboren! Daar zijn ze eindelijk!

En dan zijn ze er! Eindelijk na lang wachten!

Dinsdagmorgen om 05:00u begon Ninthe al met de voorbereidingen, graven, hijgen, trillen, vrouwtje wakker houden.
Het feest was begonnen! Dit duurde tot woensdag ochtend kwart voor negen, toen brak Ninthe haar vruchtwater eindelijk.
Na een halfuurtje begonnen de persweeën welke uiteindelijk niet krachtig genoeg waren waarop wij rond half 2 de dierenarts gebeld hebben en naar de praktijk zijn gereden. Daar aangekomen heeft de dierenarts Ninthe bevoeld en gevoeld of er al een pup in het geboortekanaal lag, dit was het geval dus kon er veilig een injectie met weeënopwekkers gegeven worden, hierdoor werden de persweeën krachtiger en een kwartier later was het aller eerste pupje geboren!

Hierna volgde de rest al snel dat we amper tijd hadden om terug naar huis te rijden. De praktijk had een spreekkamer omgetoverd tot kraamkamer en wij hebben bijna de gehele bevalling in de praktijk mogen doormaken. Ontzettend fijn, met een dierenarts in de buurt als het nodig is.

 

Na elf pups dacht de dierenarts nog 1 pup te voelen, maar om dit met zekerheid vast te stellen werd er een rontgenfoto gemaakt, en inderdaad daar was nog 1 lief pupje op te zien. Hij zat nog erg ver weg, waardoor we tijd hadden om naar huis te gaan. Na dat we thuis aangekomen waren kwam de laatste pup al snel te wereld en waren we compleet!